Triquetra

Sjoch nei it gebou fan Anker & Anker en dyn each falt fuortendaliks op de linen, allegearre rjochte linen. Krekt as sit it rjocht yn it gebou. Mar rjocht komt net altiten rjocht oer, bytiden roait it nei krûm.

Bekijk het gebouw van Anker & Anker en het valt je direct op dat er allemaal rechte lijnen te zien zijn, het recht zit als het ware in het gebouw. Maar recht oogt niet altijd recht, soms lijkt het krom.

Take a look at the building of Anker & Anker and your eye will immediately be caught by the straight lines. The straight is dominant in every part of the building. But justice does not always look straight, it sometimes seems to be crooked.

We laten ons inspireren door het beroep van Anker en Anker.
Het geraamte voor de gordiaanse knoop is gelast.
Het werk meer dynamiek en kleur geven.
      

Na aankomst op de boerderij gelijk aan het werk gegaan met ons project voor Anker & Anker. Er moesten ook nog goede foto’s gemaakt worden voor op de website, dus even een juiste plek uitgezocht voor een mooie opstelling. Gelukkig scheen de zon even tussen de bewolking vandaan, daardoor toverde Walda met haar camera mooie beelden tevoorschijn. Vervolgens zijn we verder gegaan met de wilgentenen en zijn we flink opgeschoten deze dag. Ondanks alle inspanningen werd het er niet warmer op, maar gelukkig wordt er ook aan de innerlijke mens gedacht op de boerderij. In de verwarmde werkplaats van Ale staat een lekkere pot koffie en thee voor ons klaar, dat deed ons goed. Na onderling overleg samen met Karin van der Molen zijn we tot de conclusie gekomen, dat we volgende week vrijdag verdergaan met ongeschilde wilgentenen op onze knoop. Dit om het werk meer dynamiek en kleur te geven. De samenwerking loopt gesmeerd. Volgende week zien we weer verder.

De dag van plaatsing is vandaag een feit.
De beide werken die we hebben gemaakt gaan deze ochtend op transport naar Leeuwarden. Jouke is ’s morgens naar de boerderij van Ale en Tea Sieta Greidanus gereden om te helpen met het inladen van de objecten. In een mum van tijd ligt de Knoop en de ene helft van de Hoed in de laadbak van de vrachtwagen. Vanuit Welsrijp naar Leeuwarden getogen. Eerst ons werk geplaatst bij Edens Makelaardij aan de Oostergrachtswal. Rond één uur kunnen we de Knoop gaan plaatsen aan de Ossekop bij de gebroeders Anker. Nou dat was me wat, ik (Jouke) dacht dat we de knoop wel even zonder steiger konden plaatsen. Dat had ik dus mis, we hadden maar één ladder en dat is lastig wanneer je iets groots naar boven wil brengen. Van alles geprobeerd om het toch te laten slagen, maar alles wat we probeerden mislukte. Eigenlijk ook best komisch, al snel kwam mij een beeld voor ogen van ‘Buurman en Buurman’(een hilarische animatie uit mijn jeugd). De moed zakte ons in de schoenen, totdat Fokke het lumineuze idee had om zijn camper zo dicht mogelijk tegen de gevel te rijden, echter zit daar ook een mooi stoepje met van die sierlijke hardstenen paaltjes voor het pand. Dus een ruimte van één meter tussen bus en pand. Uiteindelijk de knoop bovenop de deurlijst gekregen. Nu nog vastzetten. Fokke op de ladder en ik op de bus ‘de knoop’ overeind houden, overhangend over de stoep lukt het mij met mijn hoogtevrees om de knoop op zijn plaats te houden. Fokke is gelukkig snel met bevestigen. En daar staat hij dan boven de deur. Wat een mooi geheel is het geworden. We zijn trots!

Anker en Anker Strafrechtadvocaten

Projectleden:
– Fokke Veurman
– Walda Garcia de Santiago
– Jouke van der Zee