Yn’e Pronk

Om Parkhoven foar har nije buorlju yn ‘e pronk te setten ha wy in kollier makke, ek tinkend oan de ynternasjonale ‘besite’ fanwege KH2018. Us boarne fan ynspiraasje: de sieraden fan de yn Ljouwert berne Mata Hari. De ferbining fan kralen foarmet in ketting, sa as ek Parhoven bewenners en buorlju ferbine wol.

Parkhoven wordt extra feestelijk getoond aan haar nieuwe buren door dit collier, ook denkend aan de internationale ‘visite’ voor CH2018. Onze inspiratiebron: de sieraden van de in Leeuwarden geboren Mata Hari. De verbinding van kralen vormt een ketting, zoals ook Parkhoven bewoners en buurtgenoten wil verbinden.

To show Parkhoven in an extra festive manner to her new neighbors we have made a necklace. We also had in mind the international ‘visitors’ of CH2018. Our inspiration: the jewelry of the Leeuwarden-born Mata Hari. The connection of beads forms a chain, just like Parkhoven wants to connect residents and neighbors.

Salix Parkhoven gaat in “de Pronk”!
Onze kralen
Takken mee op de achterbank en thuis verder ……

Team Salix Parkhoven is nu op volle sterkte actief in Wjelsryp.
We zijn aan het experimenteren met verschillende soorten vormen kralen.
Bollen en druppels zijn mooi, maar tijdens onze eerste werkavond samen proberen we een meer sprankelende vorm uit.

Dit levert nu al mooie plaatjes op.
Takken mee op de achterbank en thuis verder ……

Na foto’s van de sieraden van Mata Hari

Na foto’s van de sieraden van Mata Hari bestudeerd te hebben, konden we goed uit de voeten met de vormen van de kralen.

Aangezien we de ketting willen verven was het nu tijd om met kleurenwaaier op onderzoek te gaan naar het Fries Museum.

Ik heb genoten van de tentoonstelling! Echter veel klatergoud was er niet “in het echt” te zien. Wel klopt ons gevoel over de kleuren blauw, groen en rood.

De foto’s, affiches en de merchandise in de museumwinkel komt overeen met palet wat wij voor ogen hadden.

Na het kleurenonderzoek konden we flink aan de RAL.

RAL 5009 en RAL 6034 om precies te zijn. In gewoon Nederlands: blauwgroen en blauw. Om al die honderden takken te kleuren kwamen Hannie v/d Gijp en Jolande Drewel ons assisteren. Mede door hun hulp konden we aan het einde van een weekend hard werken gaan “proefhangen”. Cora waakte over de veiligheid, Derk vatte het persoonlijk op en Ria zag dat het goed was. En ik: nam de foto’s.

De plaatsing.

Vrijdag 23 maart ’18 was het dan zover.

Ons project werd geplaatst. Derk en zijn assistenten van de gemeente waren inmiddels zeer goed op elkaar ingespeeld. De ketting hing in een mum van tijd. En zeer naar verwachting! Nu maar wachten op de visite. Parkhoven is er klaar voor.

Parkhoven is “Yn ‘e PRONK”

Parkhoven
Achter de Hoven 268,
8933 CX Leeuwarden

 

Projectleden:
– Jeannette Boskma
– Cora Bosch
– Ria v/d Berg