Samenhang

Unôfhinklik fan elkoar kamen wy alle trije út op in ûntwerp mei minsken. Mei ús keunstwurk wolle wy it belang fan gearwurkje del sette. Elkoar in helpende hân biede op basis fan fertrouwen.

Onafhankelijk van elkaar kwamen we alle drie uit op een ontwerp met mensen. Met ons kunstwerk willen wij het belang van samenwerken benadrukken. Elkaar een helpende hand bieden op basis van vertrouwen.

Thinking in parallel all three of us concluded that we wanted to use people as a theme. Our work of art symbolises cooperation. Giving and receiving a helping hand in trust.

Zowel het dak als aan het pand heeft dit pand mooie opties om een kunstwerk te maken.

We zijn het dan ook vlot eens en hebben motiverende eerste samenwerkingsdag gehad.

Titel: samenhang

Het idee om mensen op en aan het pand te laten hangen, hebben wij vorm gegeven in een ontwerp.
Na goedkeuring van Derk en Karin gaan we dit  abstracter maken en verder uit werken.
Volgende week zullen we proefstukjes maken en oefenen om te werken met de wilgentenen.

Mensfiguren van wel 3m groot
We hebben het pand nogmaals bestudeerd en opgemeten. De mensen die we willen maken kunnen wel drie meter hoog worden. Op de foto’s een schets en een proefje om te kijken hoe groot een onderbeendeel dan wordt.

Rondjes vlechten

 

Vandaag laat Cecile Vlaarkamp uit Raerd ons zien hoe je rondjes moet vlechten bv voor een wasmand. Er zijn nu  verse wilgentenen ingekocht  die veel soepeler zijn en ook een hele andere kleur hebben.  De eersten zijn moeilijk daarna gaat het echt beter.  We hebben er eerst al 54 nodig van 30 cm doorsnee.

24 ledematen maken

Volgens tekening moeten we 24 ledematen maken , dan nog 3 x de romp, en de handen en voeten niet vergeten. Gelukkig hebben we nu verschillende armen al klaar. (zie foto van een arm) Nog een lange weg te gaan, binnenkort maar wat vrijwilligers vragen om te helpen.

De plaatsing
 

 .

Epema Financiele Dienstverlening
Nieuweweg 7, 8911 LK Leeuwarden

Projectleden:
– Jetty Boterhoek
– Tjitske Langhout
– Yvette de Koning