De Storm

Wy ha foar it Salixproject in ûntwerp makke basearre op in rûnrinnende foarm. De trije dielen, ophongen tusken de beammen, byldsje de Stoarm út yn al syn ienfâld en krêft. Earst weagjend en rommelich, dan net mear te behearskjen en dêrnei rêstich en stil. De trije parten ferbyldsje dit troch beweging en kleur.

Wij hebben voor het Salixproject een ontwerp gemaakt gebaseerd op een rondlopende vorm. De drie elementen, opgehangen tussen de bomen, beelden de STORM uit in al zijn eenvoud en kracht. Eerst golvend en chaotisch, dan niet meer te beheersen en daarna rustig en stil. De drie gedeelten geven dit weer door middel van beweging en kleur.

We made a design for the project Salix project based on an annular form. The three elements, hung between the trees, represent the STORM in all its simplicity and power. First wavy and chaotic, than uncontrollable, and afterwards quiet and peaceful. The three parts reflect this through movement and color.

De Storm
Warme thee en koffie om mee te beginnen.
Veel hulptroepen
Weer een week voorbij en wat is er hard gewerkt deze week. Op zaterdag hadden we veel hulptroepen. Met dank aan Henriette en John zijn familie en vrienden komen nu alle drie vormen aardig tot leven. We hebben de wind behoorlijk in de zeilen om maar in de sfeer van ons ontwerp te blijven.

 

 

Alles gaat nu echt doorstromen

Tot voor kort wisten we nog niet zeker waar ons kunstwerk, de Storm , opgehangen kon worden.
We hebben een poos geleden een verkenningsmiddag ingelast en de plek uitgezocht waar volgens ons het werk het beste tot zijn recht zou komen, namelijk tussen 4 prachtige bomen langs de spoorlijn in de Oranjewijk. We zijn daar aan het meten en schatten geweest en zagen het helemaal voor ons.

 

Donderdag heeft Hiltsje een prima gesprek gehad met de heer Bleeker van de gemeente, en wij mogen op deze plaats, aan de Willem Lodewijkstraat, onze Storm ophangen. Nu pas hebben wij het gevoel dat alles echt doorstroomt !
Het werk vordert verder goed, nog de laatste stukken vlechten en dan zijn we aan het kleuren toe.

Al met al heel tevreden.
Dinsdag 20 maart was het dan zover. Ons project ging op transport om geïnstalleerd te worden op locatie. Drie elementen Storm en de containerwagen was vol. Na een kleine 3 kwartier kwamen ze aan op locatie. Uitladen en ophangen zo gepiept denk je dan. Nou dat had toch nog wel wat voeten in de aarde. Al met al zijn we van 9 tot 13.30 bezig geweest om het geheel goed op te hangen. Gelukkig hadden we er mooi weer bij. Oké het waaide een beetje en onze elementen rolden dan ook regelmatig de sloot in, maar die stond gelukkig droog. Om de kabel strak te krijgen en de elementen op de juiste hoogte hadden we gelukkig Carlos erbij, want daar kwam toch wel wat mankracht bij kijken. Door de stralend blauwe lucht kwam kunstwerk volledig tot zijn recht. Al met al heel tevreden.

Oranjewijk
Willem Lodewijkstraat,
groenstrook langs het spoor.

Projectleden:
– Paulina Klop
– Hiltje Bloemhof
– Maria Mantje-Abels